Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Kargı Gölgelik İle Hasır Gölgelik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kargı gölgelik ve hasır gölgelik uygulamaları en popüler hasır dekorasyon uygulamasıdır. Maliyetleri, kullanım ömürleri ile hasır gölgelik ve kargı gölgelik karşılaştırmasını inceleyiniz.

Kargı gölgelik ve hasır gölgelik uygulama ve ürünleri müşterilerimiz tarafından en çok sorulan sorulardan birisidir. Kargı gölgelik ve hasır gölgelik arasındaki farklara geçmeden önce kargı gölgeliğin ve hasır gölgeliğin hangi ürünler ile yapıldığını bilmeniz gerekir.

Kargı Gölgelik Nasıl Yapılır?

Kargı Gölgelik İle Hasır Gölgelik Arasındaki Farklar Nelerdir

Kargı gölgelikler kargı kamışları ile imal edilen bambu kamış rulo ürünü ile yapılmaktadır. Kargı gölgelik uygulamalarının yapımında kullanılan kargı kamışları sağlam ve dayanıklı kargı çubuklarıdır. 
Kargı gölgelik genellikle bambu çatı kaplama olarak da anılmaktadır. Kargı gölgelik yapımında kullanılan bambu kamış rulo kargı ürünü görünüm olarak bambuyu andırdığı için son tüketici tarafından bambu çatı olarak da anılmaktadır.
Kargı gölgelik yapımı hakkında daha fazla bilgi almak için kargıdan gölgelik nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.


Hasır Gölgelik Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kargı Gölgelik İle Hasır Gölgelik Arasındaki Farklar Nelerdir

Hasır gölgelik ve hasır çatılar genellikle saz kamışı ile yapılan çatı ve gölgelikler temsil etmektedir. Hasır gölgeliklerin yapımında kamış çatılarda olduğu gibi saz kamışı kullanılır. 

Ancak hasır gölgeliklerde saz kamışı rulo ürünleri tercih edilir. Kamış rulo, hasır kamış, kamış hasır gibi isimler ile aratılan bu saz kamış rulo hasır çatı ve hasır gölgeliklerin yapımında kullanılır.

Kargı Gölgelik ve Hasır Gölgelik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kargı Gölgelik İle Hasır Gölgelik Arasındaki Farklar Nelerdir

  • Kargı gölgeliklerde hasır gölgelikler ile aynı şekilde uygulanması yapılmaktadır. Buradaki en temel farklılık ise kullanılan ürünlerdir. 
  • Kargı gölgeliklerin yapımında daha sert ve dayanıklı bambu kargı ve bambu kamış ürünleri kullanılır. Hasır gölgeliklerin yapımında ise saz kamışlarından elde edilen kamış hasır rulo ürünü kullanılmaktadır.
  • Kargı gölgelikler hasır gölgeliklere göre daha sağlam ve uzun ömürlüdür. 
  • Kargı gölgeliklerin yapımında kullanılan bambu kamış ürünü hasır gölgelik yapımında kullanılan kamış hasır ruloya göre daha pahalı bir ürün olduğu için hasır gölgelik yapımı daha uygun maliyetlidir.
  • Kargı gölgelikler hasır gölgeliklerden daha kalın bir dokuya sahip oldukları için yazın sıcaklarda daha ferah bir ortam sunacaktır. Her ne kadar hasır gölgeliklerde iyi bir gölgelik sunsa da kargı gölgelikler daha ferahlatıcı olacaktır.
  • Kargı gölgelik ve hasır gölgelik ürünlerinin birlikte kullanımı ile daha uzun ömürlü, daha yalıtkan ve suya karşı izole bir gölgeliğe sahip olabilirsiniz.

Kargı Gölgelik mi Yoksa Hasır Gölgelik mi Tercih Etmelisiniz?

  • Eğer tek katlı bir gölgelik düşünüyorsanız kargı gölgelik tercih etmenizi tavsiye ederim. Çok daha uzun ömürlü ve yağmur ve su geçirmez bir çatıya sahip olmak istiyorsanız bambu kamış, kamış hasır ve osb membran kullanarak 3 kademeli bir kargı gölgeliği de tercih edebilirsiniz. 
  • En uygun fiyatlı bir uygulama sizin tercihiniz olacak ise hasır gölgelik ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
  • Tüm sorularınız için bize ulaşınız. Kargı gölgelik ve hasır gölgelik ürün ve uygulamalarımız için tecrübeli hasır dekorasyon ustalarımıza  web sitemizdeki telefon numaraları ile dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
     


 

Resimler