Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Kirpi Çatılar

Kirpi çatılar kaliteli ve doğal saz kamışlarından yapılmaktadır. Saz kamışlarının ustalıkla birleştirilmesi ile her yere gölgelik ve çatı uygulamalarımız ile rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Kirpi Çatı Nasıl Yapılır?

Kirpi çatılar kaliteli ve doğal saz kamışlarından yapılmaktadır. Saz kamışlarının ustalıkla birleştirilmesi ile her yere gölgelik ve çatı uygulamalarımız ile rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Dayanıklı olması, doğal ve şık görünümü ve doğal bir izolasyon malzemesi gibi işlev görmesi sayesinde günümüzde son tüketiciler ve turizm işletmeleri tarafından en çok tercih edilen doğal çatı kaplama uygulamalarındandır.

Kamelyalar üzerinde de gölgelik olarak en çok tercih edilen uygulamalar arasında kirpi çatılar yer almaktadır.

 

Kirpi Çatılar Turizm İşletmelerinin Tercihi

Sadece turizm işletmeleri değil evlerinizin, sitelerinizin bahçelerinde bulunan kamelyalar, kulübeler, kafeler, üzerinde yapılan kirpi çatı uygulamaları doğal ve şık bir görünüm sağlamaktadır.

Koşuşturmacalı şehir hayatından muzdarip olan insanlar artık evlerinde ve bahçelerinde daha doğal ortamlar ve mekanlar oluşturmak istiyorlar. Bunun için kirpi çatıları günümüzde daha sık tercih eder hale gelmiştir.

Kirpi çatılar kaliteli saz kamışlarının ustalıkla birleştirilmesi ile her çatı tipine ve mimarisine göre dizayn edilebilmektedir.

 

Neden Kirpi Çatı Denilmektedir?

Kirpi Çatılara özel uygulama tekniği ile sonucunda çatının dış görünümü kirpiyi andırdığı için ve ülkemizde kolay anlatılabilmesi için zamanın önde gelen eski kamış çatı üstadlarımız bu çatı tipleri için ‘’ Kirpi Çatı’ ismini uygun görmüşlerdir ve günümüzde halen kirpi çatı olarak anılmaya devam etmektedir.

Kirpi çatılar tamamlandıktan sonra özel bir alet ile düzleştirme işlemi yapılır bu sayde uzaktan bakıldığında sanki pürüzsüz bir halı düzeyi görünümü sağlar. Kirpi Çatılara yakından bakacak olursanız eşsiz saz kamışı dokusunu keşfedeceksiniz.

 
 

Kirpi Çatıların Avantajları Nelerdir?

  • Kirpi çatılar her alana uygulanabildiği gibi tamamen doğal malzemelerden yani doğal saz kamışlarından yapıldığı için insan sağlığını tehdit etmez ve çevre dostu yapılardır.

  • Kirpi çatılar deprem sırasında diğer çatı tiplerine göre çok daha güvenli yapılardır.

  • Kirpi çatılar kaliteli ve doğal saz kamışından yapıldığı için doğal bir izolasyon malzemesi olarak işlev görmektedir.

  • Kirpi çatıların altında yazın daha ılıman kışın ise yağmurlu, karlı ve soğuk havalarda ise daha sıcak hissedilmesini sağlamaktadır.

  • Kirpi çatılar işinin ustası kişilerce ve kaliteli saz kamışı kullanılarak yapıldığında dayanıklı ve uzun ömürlüdürler.

 
 

Kirpi Çatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kirpi çatı uygulamasını dilediğiniz tüm mekanlarda gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz.

  • Tabii ki de her işte olduğu gibi kirpi çatı yapımında da ustalık ve tecrübe en önemli kriterlerinden birisidir.

  • Usta ve tecrübeli kişilerce yapılan kirpi çatılar daha düzgün, daha estetik ve daha dayanıklı çatılar olmaktadır.

  • Kamış kaplama ve kirpi çatı uygulamalarınızı yaptırmadan önce çalışacağınız ekip ya da ustaların referanslarını görmeniz personelin kirpi çatı yapımında tecrübesinin olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

  • Kirpi çatı yaptırıken dikkat edilmesi gerekenler yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

Kirpi Çatı Fiyatları

Sizler için en uygun ve en dayanıklı kirpi çatıları dilediğiniz mimari ve tasarımda evimizin çatısına, bahçenizdeki verandanın çatısına, kamelya çatılarınıza, otellerin bahçesinde bulunan kulübe, cafe ve diğer gölgelik alanlarınıza yerinde gözlemleyerek fiyatlandırma yapmaktayız.

Lütfen kirpi çatı fiyatlarımız hakkında daha fazla bilgi almak için ve fiyat bilgisi almak için bizlere aşağıdaki numaradan ulaşınız.

Hasır dekorasyon olarak 40 yıllık tecrübemizle sizlere kirpi çatı, kamış çatı, kamış gölgelik, saz çatı, hasır gölgelik uygulama ve hizmetlerimizle hizmet vermekteyiz.

 
 

Sık Sorulan Sorular

Kirpi çatı kaplama bir saz dekorasyon çatı kaplama uygulamasıdır.

Dünya genelinde en çok kullanılan saz çatı tekniği kirpi çatıdır. Esasında kirpi çatı kelimesi ülkemize özel bir isimdir. Yurt dışında kirpi çatı diye bir kavram bulunmamaktadır.

Eski Saz Dekorasyon üstadlarımız bu saz çatıya yakından bakıldığında kirpiyi andırdığı için bir ayrım yapmak adına kirpi çatı olarak söylemişlerdir.

Evet kirpi kamış çatılar en sağlam ve en uzun ömürlü saz çatı tipidir. Çünkü kirpi çatılarık kalın ve sık dokusu onu sınıfının en uzun ömürlü saz çatısı yapmaya yeterlidir.

Kirpi çatılar iyi yapıldığı takdirde 20-30 yıl bir ömre sahip olacaktır. Kirpi çatı kalınlığı ve sık dokusu kadar kalitesini etkileyen bir diğer unsurda kirpi çatıların eğimidir.

Uzun ömürlü bir kirpi kamış çatı inşa etmek için çatı eğiminin en az 45 derece olması çok iyi bir kriterdir. Çatı eğimi arttıkça çatının yağmur suyunu kaydırması ve alt kısımlara geçirmeme olasılığı artmaktadır.

Eğer çok uzun ömürlü bir kirpi kamış çatı yaptırmak istiyorsanız HAsır Bambu Dekorasyon 20 yılı aşın süredir tecrübesiyle Türkiye'nin her yerinde kirpi çatı uygulamalarında hizmet vermektedir.

Kirpi çatı ve bambu çatılar farklı ürünler ve farklı teknikler ile yapılan birbirinden tamamen farklı uygulamalardır.

Bambu çatı kaplama montaja hazır bambu kamış kargı ürünleri ile yapılmakta olup uygun fiyatlı ve pratik çatı kaplama uygulamasıdır.

Kirpi çatılar ise sadece saz dekorasyon ustaları tarafından yapılabilen saz çatı uygulamalarıdır.

Burada en önemli faktör sizin ihtiyaçlarınız ve bütçenizdir. Eğer ekonomik ve pratik bir uygulama isterseniz bambu çatı kaplamayı tercih edebilirsiniz.

Çok daha uzun ömürlü ve doğal dokusu sizi büyüleyecek bir çatı kaplaması isterseniz kesinlikle kirpi çatıyı tercih etmelisiniz.

Kirpi çatılar bahsettiğimiz gibi en uzun ömürlü saz çatı uygulamasıdır.

Kalın ve ustalıkla yapılmış bir kirpi çatı uygulaması en az 20-30 sene bir ömre sahip olabilir. Ayrıca kirpi çatılar tamamen yenilenebilir malzemeler ile yapıldığı için zaman içerisinde deforme olan ve yıpranan kısımlar onarılarak çatınızın ömrü daha da uzatılabilir.

Evet. Tüm ürün ve uygulamalarımızda olduğu gibi kirpi çatı uygulamalarımızda garanti kapsamı içerisinedir.

Kirpi çatı granti şartlarımız ve koşullarımız uygulamadan uygulamaya değişmektedir. Kirpi çatı kaplama garanti şartlarımız hakkında detaylı bilgi almak web sitemiz üzerindeki iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Kirpi Çatı Kaplama Fiyat Teklifi Al

Aşağıdaki irtibat numaralarımızdan bize ulaşarak hayalinizdeki projeyi bize aktarın ve sizin için en uygun dekrasyon çözümlerini ve fiyatlarımızı birlikte belirleyelim.