Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Kirpi Çatı Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kirpi çatılar nasıl daha Uzun ömürlü ve dayanıklı yapılabilir? Kirpi çatı yapımında dikkat etmeniz gereken her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Kirpi Çatı Ustalığı

Kirpi çatılar kuru saz kamışları ile yapılmaktadır. Sazlama sanatının en profesyonel dallarından biri olan kirpi çatı kaplaması ve kirpi çatı yapımı büyük ustalık ve tecrübe gerektirmektedir.

Saz dekorasyon alanında çalışan, saz çatı, kamış çatı yapan herkes kirpi çatı yapabilir. Ancak kirpi çatının uzun ömürlü ve sağlam olması için çok iyi ustanın çok iyi bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olması gerekmektedir.

Kirpi Çatı Ustalığı

Bu yazımız kirpi çatı ustaları için ve kirpi çatı yaptırmak isteyen kişiler için hazırlanmıştır.
Kirpi çatılar hasır çatılara , kamış çatılara  ve doğal ot çatılara göre daha maliyetli, daha uzun ömürlü ve daha sağlam yapılardır. Mesela villanızın çatısını kirpi çatı kaplama yaptırarak 50 yıl boyunca dayanıklı bir şekilde olmasını sağlayabilirsiniz.

Tabi kirpi çatıların ömürlerini etkileyen faktörler sadece ustalık değildir. Bölgenin iklim koşulları da kirpi çatı ömrünü etkileyen faktörler arasındadır.

 

Kirpi Çatı Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Kirpi çatılar doğal kamış ürünlerinden yapıldığı için kuru kalmaları ve alt kısımlarına su geçmemesi önemli bir husustur. Nasıl kuru kalabilir dediğinizi tahmin ediyorum. Sonuçta sürekli yağış var ve çatılarımız ıslanacak? Ne yapalım üzerini muşamba ile mi kaplayalım kurumasın diye. Hayır tabiki, çatının eğimi En az 45 Derece olmalıdır.
Kirpi çatıların suyu çekmemesi için çatının eğimi iyi bir şekilde ayarlanmalıdır. Çatının eğimi ne kadar dik olursa suyun kamış kaplama içerisine nüfus etmesi engellenmiş olur.

Dayanıklı bir kirpi çatı yapımı için çatının kalınlığı da önemli bir unsurdur fakat çatının eğimi düşük yapıldığı takdirde kullanılan kamış malzemesinin kalınlığı ve miktarı çok bir öneme sahip olmayacaktır.

Hızlı bir yağmur sırasında araba ile yolculuk yaptığınızı düşünün. Arabanın ön camına yağmur damlalarının ne kadar yoğun bir şekilde çarptığını görebilirsiniz ancak yan camlar ve arka camlarda aynı şekilde olmadığını göreceksiniz. Bunun sebebi ise yan ve arka camların ön cama göre dik olmasından kaynaklıdır.

Eğimi Fazla ise Ömrü de Uzun Olur

Kirpi çatıların eğimi arttıkça yağmur suyu çatının içerisine işleyemeden kamışlar üzerinden kayarak aşağıya dökülecektir. En az 45 Derecelik ve üzeri eğimli kirpi çatılar bu yüzden çok daha dayanıklı olmaktadır. Kirpi çatıların eğimi çatı maliyetini artıran bir unsur gibi görünse de uzun vadede baktığınızda maliyetleri düşüreceğini görebiliriz.

Kirpi Çatıların Yanında Ağaç Olması

Kirpi çatı yapılan alanda çatıya çok yakın ağaç ya da ya da ağaç dallarının olması çatının ömrünü kısaltacaktır. Bunun nedeni ağacın çatı üzerinde gölgeye yapacağı için kirpi çatının daha geç kurumasına neden olur. Bir diğer nedeni ise ağaçların üzerinde çok fazla kuş olmasıdır.

Kirpi çatılar doğal malzemeler ile yapıldığı için kuşların hoşuna gidebilir. Çatınızın dibinde büyük bir ağaç olması bu durumu zorlaştıracaktır.

Kısaca özetleyecek olursak;

  1. Kirpi Çatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  2. Çatının eğimi en az 45 derece olmalıdır
  3. Kirpi çatıya çok yakın ve üzerine gölge yapabilecek büyük ağaçların bulunmaması
  4. Bir diğer önemli husus ise kirpi çatı ustanızın size garanti vermesi. Bizler Kirpi çatı yapımında 5 Yıla kadar garantiler verebiliyoruz. Doğal afet, yangın, deprem gibi durumların dışında herhangi bir sorun oluştuğu zaman ekiplerimiz ücretsiz olarak çatınızı onarmakta ya da yenilemektedir.