Whatsapp
HASIR & BAMBU DEKORASYON TÜRKİYE
<span class="courgette"><br>Hasır & Bambu Dekorasyon</span>


Hasır & Bambu Dekorasyon

Hasır, Bambu, Saz ve Kamış Dekorasyon Uygulamaları...

Kamış Şemsiyeler Nasıl Yapılır?

Birbirinden şık ve doğal Kamış Şemsiye modellerinin nasıl yapıldığını sizler için saz dekorasyon ustalarımız anlatıyor. Kamış şemsiye yapımı hakkında merak ettikleriniz

Kamış Şemsiyeler Zerafeti İle Göz Dolduruyor.

Plajları ve havuz kenarlarının vazgeçilmezi haline gelen ve her geçen gün popülaritesi artan kamış şemsiyeler nasıl yapılıyor?  Kamış şemsiyeler hem görünüm itibari ile hem de doğal dokusu ile müşterilerine doğal bir tatil deneyimi sunmak isteyen tüm turizm işletmelerinin tercihi haline geldi.

Kamış plaj şemsiyeleri hangi malzemeler ve hangi teknikler ile yapılmaktadır. kamış şemsiye yapımı hakkında tüm bilgileri bu yazımızda bulacaksınız.

Kamış Şemsiye Hangi Malzemeler ile Yapılmaktadır?

Kamış şemsiyeler saz kamışları ile yapılmaktadır. Genellikle saz kamışlarının erken hasadından elde edilen kamışlar kamış çatı yapımında saz dekorasyon ustaları tarafından tercih edilmektedir. 

Kamış Şemsiye Nasıl Yapılır?

Kamış çatı yapımı modellerine göre farklı şekillerde yapılabilmektedir. saz dekorasyon ustalarımız her sene farklı modeller üzerine çalışarak farklı kamış şemsiye modelleri tasarlamaktadır. Aşağıda 2022 yılında en çok satışını gerçekleştirdiğimiz kamış şemsiye modellerinin nasıl yapıldığını aktaracağız.

Klasik Kamış Şemsiye Nasıl Yapılır?

Kamış Şemsiye Nasıl Yapılır

Klasik kamış şemsiye ya da tek katlı kamış şemsiye en sade görünümde olan kamış şemsiye modelimizdir. Bu modelde saz kamışları desteler halinde alttan başlayarak şemsiye iskeleti üzerine tek katlı şekilde monte edilir. İşlem aslında bu kadar basittir. Çok büyük ebatlı kamış şemsiyeler için bu görünümü elde etmek biraz zor olabilir.

Kademeli Kamış Şemsiye Nasıl Yapılır?

Kamış Şemsiye Nasıl Yapılır

Kademeli kamış şemsiye uygulamasında saz kamışları alttan başlayarak kademeli kademeli yükseltilir. Resimde gördüğünüz uygulama sanki 4 katlı bir kamış şemsiye görünümünde olmaktadır. 
Aslında saz kamışlarının bağlantı yerleri üst üste geldiği için katlı değil kademeli olmaktadır. Kademeli kamış şemsiye yapımında dikkat edilmesi gereken nokta üst topuz kısmının iyi bir şekilde birleştirilmesi ve püskülün sağlam bir şekilde topuza yerleştirilmelidir.

 

Kirpi Kamış Şemsiye Nasıl Yapılır?

Kamış Şemsiye Nasıl Yapılır

Kirpi şemsiye modeli saz dekorasyon ustalarımız tarafından tasarlanan eşsiz bir kamış şemsiye modelidir. Kirpi çatı varsa neden kirpi şemsiye olmasın diyerek tasarlanan model gerçekten bu yaza damgasını vurdu diyebiliriz.

Kirpi çatı kaplama ile aynı teknikle hazırlanan bu şemsiye modelimizde 2 kademeli kirpi çatı yapıldığını görebilirsiniz. Kirpi kamış şemsiyenin daha sıkı, daha kalın ve daha pürüzsüz dokusu ile diğer kamış şemsiyelerden farklı olduğunu görebilirsiniz. 
Kirpi kamış şemsiye de saz kamışları çok sık ve yoğun şekilde şemsiye iskeletine monte edilir. Montaj tamamlandıktan sonra kirpi çatı kaplamada olduğu gibi pürüzsüzleştirme işlemi yapılır.

Kamış Şesmiye ve Hasır Şemsiye Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kamış Şemsiye yapımında sadece saz kamışları kullanılır. Hasır şemsiye yapımında bambu kamış ve saz hasır otları kullanılmaktadır. Hasır şemsiye modellerimizi inceleyiniz. Hasır şemsiye yapımı hakkında bilgi detaylı bilgi almak isterseniz hasır şemsiye nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kamış şemsiye yapımı hakkında ve kamış şemsiye modellerimiz hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz web sitemiz üzerindeki irtibat numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Resimler